Författarafton tisdag 8 maj 19:00

Nästa tisdag den 8:e maj kl 19.00 gästas vi av två aktuella författare som båda har nyutgivna böcker att presentera – Anna Fredriksson och Emmy Abrahamson.

Anna Fredriksson är född 1966, hon har tre söner och bor i Stockholm. Hennes tidigare romaner Sommarhuset, Lyckostigen, Augustiresan, Tisdagsklubben och Avskedsfesten har fått ett mycket fint mottagande av både recensenter och läsare och har sålt i närmare en halv miljon exemplar. Annas nya bok Mellan himmel och hav är en familjeskildring som utspelar sig på Österlen i Skåne. En familj rymmer så många hemligheter. Sally har aldrig fått svar på varför hennes mamma övergav henne när hon bara var tre år, och smärtan över sveket lever kvar över fyrtio år senare. Kanske blir den ännu större eftersom hon själv bara har sporadisk kontakt med sin vuxna dotter Josefin. En dag får hon ärva ett stort släkthus i barndomens sommarparadis Kivik. Det är där dottern Josefin bor, mitt ute på landsbygden, och Sally bestämmer sig för att lämna allt och flytta till Österlen för att försöka försonas med dottern.

264756

01_220px

Emmy Abrahamson, född 1976, debuterade 2011 med ungdomsromanen Min pappa är snäll och min mamma är utlänning. Hon har gett ut ytterligare tre böcker inom ungdomsgenren, och Augustnominerades 2012 för Only väg is upp. Hennes förra bok Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske var hennes första vuxenbok och blev en stor framgång! Hennes nya bok Hur man gör succé på dårhus  handlar om Maja vars karriär som ståuppare är inte precis lysande. Inte hennes liv i övrigt heller. Det började när hennes mammas pessar gick sönder, och på sistone har hon brutit sig in i en stuga för att stjäla sprit, avtapetserat sin bästis väggar – till hälften – som en överraskning och missat ett viktigt steg i karriären på grund av en ouppfostrad hund. Men det är väl inget att bli inlagd på psyket för, eller? Emmys bok är en komisk, varm och rörande berättelse om att våga gå sin egen väg, även i motvind.

Emmy Abrahamson

Hur man gör succé på dårhus

Mycket välkomna tisdag 8:e maj kl 19, alltså! Författarevenemangen kostar 100:- och då ingår dryck och lättare förtäring. Boka plats på info@bjarebokhandel.se eller på tel 0431-700 01

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s