Två författare, dubbelt så trevligt

Onsdagen den 24 augusti klockan 19:00 kommer Torgny Karnstedt Björn Ranelid till oss för ett samtal om sina respektive böcker, Karlssons Pojke samt Överbefälhavarens hemlighet.

Torgny debuterade som författare 1977 med den uppmärksammade och prisbelönta romanen Slamfarmen. Därefter har han skrivit 12 böcker, varit redaktör för två antologier, skrivit manus till en tevefilm och en teaterpjäs, författat ett stort antal krönikor, kåserier, noveller, debatt- och kulturartiklar.

Länge kombinerade han sitt skrivande med industriarbete, främst som svetsare. Sedan 1989 har han varit författare på heltid. Torgny är numer bosatt i Båstad.

Björn Ranelid är en av våra mest lästa författare och har skrivit över trettio böcker. 1994 fick han Augustpriset för romanen Synden. Hans senaste romaner är Förbjuden frukt från ett fruset träd (2013) och Kärleken och de sista människorna på jorden (2014).

Porträtt Torgny Karnstedt foto: Michael Olsson

”Karlssons pojke skildrar Sverige och en värld i förändring. En samling noveller om livet, arbetet, döden, kärleken, flykt, överlevnad, längtan efter ett barn, litteraturens kraft, en felbyggd lägenhet, ett felkonstruerat samhälle, tunnelbygget genom Hallandsås, Erlanders simbassäng, att vara eller inte vara tomte, röda kort och skillnaden mellan stoft och stoff.”

popupImg

”Försvarsmakten håller presskonferens. Sveriges överbefälhavare rätar till glasögonen och ser ut över de församlade journalisterna. Han ska tala om den senaste tidens kränkningar av svenskt luftrum och svenska farvatten. Han har haft hemliga överläggningar med NATO och med andra stormakters underrättelsetjänst och nu väger han varje ord på guldvåg – som han gjort så många gånger förut inför olika församlingar.
Men den här gången är det inte som det brukar vara. Överbefälhavaren och generalen Axel Wiman har inte bara Sveriges säkerhet i tankarna; hans privata tillvaro tränger samtidigt in i medvetandet. Det är som om hela livet kokas ihop i hans hjärna i denna stund. Uppväxten på gården i Skåne, den utvecklingsstörda systern, gymnasietiden med vännen och rivalen Viktor… Gamla skuldkänslor blandas med fruktan för hur det ska gå med Axel Wimans svårt sjuka hustru och deras son, som lever med droger och lögner.
Och när överbefälhavaren får syn på Viktor i pressuppbådet brister det för honom. Han får inte fram ett ljud, börjar gråta, faller nästan ihop – och journalisterna rapporterar över världen om den svenske överbefälhavarens kollaps framför kamerorna.”

Evenemanget kostar 100:- och då ingår dryck och lättare förtäring. Boka din plats på 0431-70001 eller info@bjarebokhandel.se

Välkomna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s