Evenemang med musiken i fokus

Tisdagen den 17 november klockan 19:00 kommer författaren Martin Nyström till Bjäre Bokhandel och berättar om sin nya bok Eviga ögonblick – Om tio musikhistoriska språng som öppnar vägar till den klassiska musiken.

Martin Nyström är huvudkritiker för klassisk musik och opera på Dagens Nyheter. Utbildad i musikvetenskap, litteraturvetenskap och filosofi vid Göteborgs universitet och har undervisat på Musikhögskolan i Göteborg. Han har tilldelats Gerard Bonniers stipendium och Göteborgs universitets pedagogiska pris för sin förmåga att förmedla kunskap om den klassiska musiken.

Boken är illustrerad av Jockum Nordström, konstnär och illustratör med separatutställningar i bland annat Stockholm, London och New York.

Eviga ögonblick : om tio musikhistoriska språng som öppnar nya vägar till den klassiska musiken

”I Eviga ögonblick har Martin Nyström valt ut tio ögonblick från den klassiska musikens tusenåriga historia för att fånga den mitt i steget i ett enstaka ackord, en klangfärg eller i en melodisk rörelse där något sker för allra första gången. Där musiken vidgar sig, förflyttar sina gränser och bär framtiden i sig. Men också för att utifrån dessa epokgörande språng tala om den klassiska musikens betydelse och relevans i dag. Till boken hör därför en CD-skiva som får de tio ögonblicken att klinga i nuet, Jockum Nordströms djärvt lekfulla illustrationer samt ett unikt kortfattat och orienterande kapitel över den klassiska musikens historia från tidig medeltid till i dag.”

Evenemanget kostar 100:- och då ingår dryck och lättare förtäring. Boka plats på 0431-70001 eller info@bjarebokhandel.se

Välkomna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s