Lästips inför hösten

Hösten närmar sig och vad är då bättre än att krypa upp i soffan med en bra bok? Bland barn- och ungdomsböckerna finns många spännande och roliga nyheter.

Lilla Bebin Tittut! 0-3 år

Lilla Bebin Tittut!

Catharina Larsdotter Norén & Johanna Lundqvist Björn

”Var är Lilla Bebin? Tittut! Små barn älskar att leka tittut och det gör Lilla Bebin också. Det här är en bok att läsa om och om igen. Låt leken börja – tittut!”

Lämnad ensam 3-6 år

Lämnad ensam

Lotta Olsson & Maria Nilsson Thore

”I Lämnad ensam blir jättemyrsloken lämnad hemma alldeles själv medan hasselmusen och mullvaden Stellan ska gå på kursen ”Nyttiga godsaker”. Stellan som hux flux bestämt sig för att börja leva lite sundare: bättre mat, långa promenader och med större aptit på livet. Löjligt tycker Myrsloken som också har stor aptit – på kakor!

Stora och små känslor som alla kan känna igen sig i kommer i dagen. Som att känna sig utanför och sakna någon och hur skönt det kan vara att gråta. Men också hur glatt och härligt det är att ha en riktig vän.”

Mamma Mu och Kråkan Bang Bang Balans 3-6 år

Mamma Mu och Kråkan. Bang Bang Balans och 49 andra sånger att sjunga till musik

Jujja Wieslander

”Jujja och Tomas Wieslanders sånger är älskade, både hemma och på förskolan. Här finns klassiker som Fem fina fåglar, Gunga lite grann, Hej vädret, Klappa händerna och Vipp-på-rumpan-affären. Tryck på knappen och sjung med!”

Fängelsemysteriet 6-9 år

Fängelsemysteriet

Martin Widmark & Helena Willis

”Prästen sätter upp ”Hamlet” på Valleby fängelse. Han vill muntra upp internerna med en spännande pjäs om mord och svek där de tre rollerna spelas av fångar. På premiärkvällen väller den förväntansfulla publiken in, ”alla” i Valleby är där! Men så fort spelet börjar uppför sig skådespelarna helskruvat: Kungen hoppar upp och ner ur en lucka i scengolvet, Hamlet kastar dödskallen högt upp i luften och Ofelia slår kullerbyttor. En del blir förfärade men de flesta skrattar, och när ridån glider tillbaka står publiken upp och klappar. Men trots alla applåder dyker aldrig skådespelarna upp på scen igen. Till slut drar prästen ifrån ridån. En hemsk syn möter publiken …”

Tsatsiki och Hammarn 9-12 år

Tsatsiki och Hammarn

Moni Nilsson

”ÄNTLIGEN – EN NY BOK OM TSATSIKI!

Vi måste skaffa oss ett liv, sa Per Hammar.
Vi klunsar, sa Tsatsiki och höjde på ögonbrynen.
Okej, sa Per Hammar och knöt handen.
Om jag vinner måste du säga till Kim att du gillar henne.
Nu? frågade Per Hammar.
Nu, sa Tsatsiki.

Ingenting är kul längre, tycker Tsatsiki. Särskilt okul är det att Göran och Morsan bara bråkar, att det inte finns några pengar och att grannen von Prutt klagar på allt. Dessutom tycker tjejerna i klassen att Tsatsiki och Hammarn är helt värdelöst barnsliga (trots att Tsatsiki har fyllt fyra hår.) Enda ljusglimten är att pappa bläckfiskaren har lovat att de ska få vara hela sommarlovet i Agios Amos. Men vuxna bara lovar och lovar. Ska man komma någonstans och få lite kul här i världen får man fixa det själv, så mycket fattar Tsatsiki. Och det tänker han göra! ”

Fortunatas profetia del 1 Septimanies sanning Unga vuxna

Fortunatas profetia del 1 Septimanies sanning

Helena Biehl

”År 1779 tog kung Gustav III bort trolldomsparagrafen ur lagboken och släppte i hemlighet magin lös i Sverige. Men den hade redan funnits där sedan länge i en parallell värld under gatorna i Stockholm. Ett samhälle som i generationer väntat på det stora ögonblicket.
År 2015 anländer en mörk trollkarl med tåg till Stockholms Central i sällskap med den spanska alfen Snicket och snart börjar underliga saker hända. Folk dyker upp ur vattenbrunnar i gatan och försvinner ned på tunnelbanespår. Ett oförklarligt mord inträffar i Spökslottet på Drottninggatan. Tidningar och TV är fulla av teorier om vad som sker men ingen tycks hitta ett svar och journalister försvinner under märkliga omständigheter.
En som kan ha en aning är den framgångsrike kommissarien Zaphir. Han bär själv på ett märkligt minne från barndomens Södermalm, som nu möjligen får en rimlig förklaring.”

Vi ses bland böckerna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s