Frukostevenemang i tennisveckan

Torsdagen den 23 juli klockan 09:00 samtalar författaren Mats Holm och tennisprofilen Jonte Sjögren om boken När vi var bäst – Björn Borg, Mats Wilander & Stefan Edberg : om en svensk guldålder.

Mats Holm är journalist med forskningsinriktad psykologi som specialitet, och har varit redaktör för en rad samhällsprogram på SVT och Axess TV. Han har också följt svensk och internationell tennis under hela sitt liv – och skrivit om tennis för bland annat Göteborgs-Posten och Helsingborgs Dagblad.

Jonte Sjögren var under många år en framgångsrik tennistränare. Han var Davis Cup-kapten under åren 1979-1981 och 1989-1994 med finalsegern mot Ryssland 1994 som kronan på verket. Under åren 1981-1983 ledde han satsningen Team SIAB som fick fram spelare som Mats Wilander, Anders Järryd, Joakim Nyström och Hans Simonsson. Under åren 1981-1989 var Jonte Mats Wilanders tränare, ett samarbete som resulterade i sju vunna Grand Slam-turneringar.

När vi var bäst - Björn Borg, Mats Wilander och Stefan Edberg : om en svensk guldålder

” Tennisens tre stora! Nu berättar de själva! ”När vi var bäst” är historien om den svenska dynasti som har gjort störst avtryck i världens idrottshistoria: BJÖRN BORG: tystlåten och mystisk gjorde han tennisen till en global popsport och blev en av 70-talets största ikoner. MATS WILANDER: sökaren som tog sig till toppen med en oöver­träffad mental styrka. STEFAN EDBERG: blyg och välartad utanför banan, men med ett aggressivt attackspel som bländade publiken. I ”När vi var bäst” berättar de tre världsettorna för första gången i samma bok om sina hisnande livsresor; om glamouren, slitet, segrarna och stoltheten och om de ögonblick då de bara ville lägga av. Men boken handlar också om tiden då Sverige och svenskarna såg sig som världens bästa land och moraliska föredöme. Medan tennisen var en överklassport i omvärlden, byggde den svenska allmännyttan tennisbanor i miljonprogramområden. Och när Björn Borg flyttade till Monaco skrek tidningarna om »svek«. ”När vi var bäst” förklarar hur lilla Sverige blev Landet Tennis, med de bästa världsstjärnorna på touren och de flesta tennisbanorna per invånare. Till sist landar författarna liksom Borg, Wilander och Edberg på dagens nostalgiturnering Kings of Tennis, och ställer den oundvikliga frågan: Hur kunde allting försvinna över en natt? ”

Evenemanget kostar 100:- och då ingår kaffe och smörgås. Boka din plats på 0431-70001 eller info@bjarebokhandel.se

Välkomna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s