Bertil Karlefors om journalister i fält

Tisdagen den 16 juni klockan 19:00 kommer Bertil Karlefors till oss och berättar om sin nya bok Run! Run! Run! – Journalist i fält.

Run, run, run! : journalist i fält

”Journalist i fält Denna bok handlar om TV-rapportering från utlandet, om krig, revolutioner och hur vanligt folk hade det. Tre vänner som är utrikesreportrar är huvudpersonerna och det är deras vardagsarbete med nyhetsrapporteringen som skildras. Nikita uppfostrades ända från småskolan av kommunistpartiet. Han kom att tjäna Sovjetunionen som major i KGB. Patrick blev en Frankrikes mest kända krigskorrespondenter. Under kuppen i Moskva 1993 räddades han till livet av sin fotograf som själv avled. Vid upptakten till den andra Gulfkriget 2003 räddade Patrick i sin tur livet på en annan fotograf, till priset att han offrade sitt eget. Bertil har sedan slutet av 70-talet arbetat som TV-journalist, och varit utlandsstationerad under den mesta tiden. Historiska händelser som de tre rapporterar från är Berlinmurens fall, Solidaritets framväxt och Polens frigörelse, Pragvåren, mordet på Ceauescu och eländet i Rumänien, händelserna i Albanien. Nedmonteringen av Sovjetunionen och kupperna i Moskva med Jeltsin som segerherre, Tjetjenienkriget. Oroligheterna mellan Israel och dess grannländer. Detta är författarens memoarer, men utan att han själv har några pretentioner på att spela huvudrollen.”

Bertil Karlefors utbildade sig på Journalisthögskolan i Stockholm och gjorde 1978 praktiktermin på SVT:s Aktuellt, där han senare var anställd i tolv år. Under tre av dessa var han Aktuellts korrespondent i Mellanöstern med placering i Jerusalem. 1990 var han med och startade TV4 Nyheterna, där han började som utrikeschef. Samtidigt under fem år ackrediterad som korrespondent i Moskva (utan att bo där permanent). I slutet av 90-talet var Karlefors TV4:s Europakorrespondent baserad i Paris. Åter i Sverige blev han biträdande nyhetschef och chef för Nyhetsmorgon. 2003 skickades han som TV4:s korrespondent till USA. Under sex år bodde familjen i New York.

Evenemanget kostar 100:- och då ingår dryck och lättare förtäring. Boka din plats på 0431-70001 eller info@bjarebokhandel.se

Välkomna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s