Fars dag söndagen den 9 november

På söndag är det en av årets ”viktigaste” dagar, Fars dag. Nedan listar vi några tips på bra presentböcker.

En spion bland vänner : Kim Philby - dubbelagent, förrädare och gåta

”Kim Philby var den mest framstående spionen i historien en briljant och charmerande man som kom att leda det brittiska kontraspionaget mot ryssarna under det kalla krigets tidiga dagar. Philby avslöjade de allierades samtliga operationer mot Sovjetunionen under 20 års tid och sände därmed ett otal personer i döden.”

Rule, Britannia!

”Johan Hakelius gjorde stor succé med sina skildringar av excentriska britter i böckerna Döda vita män och Ladies. Nu följer han upp dem med en samling underhållande historier om personer, situationer och egenheter under 200 år av brittisk historia.”

Berättaren Fritiof Nilsson Piraten

”Berättaren Fritiof Nilsson Piraten står i förgrunden i boken om hans liv och verk. Vaggan vaggade i Vollsjö där fadern var stins och Fritiof ”var en vanartig son”. Ändå kunde han studera juridik i Lund. Efter 10 år som advokat i Tranås debuterade han 1932 med ”Bombi Bitt och jag”. Året därpå kom ”Bock i örtagård”. Han blev författare på heltid och flyttade till Tora i Kivik.”

Sanningen om fallet Harry Quebert

”Detta är den kalejdoskopiska berättelsen om Nola Kellergan, en ung kvinna som försvann spårlöst i New Hampshire 1975. Det är berättelsen om författaren Harry Quebert och om hur det egentligen gick till när han kanske, kanske inte mördade henne. Och så är det berättelsen om berättelsens själva upplösning, och om hur romanen med samma titel skrivs av Harry Queberts före detta elev, Marcus Goldman.”

Morberg. Grogg, drinkar och cocktails

”Gin fizz, sea breeze och safe sex on the beach. I sin nya bok blandar Per Morberg ett sjuttiotal klassiska och nya drinkar – med eller utan alkohol – att avnjutas i en väl insutten bar, på snofsiga cocktailpartyt, på en strand i Karibien, i skogen på en stubbe eller i skenet av en sprakande brasa. Fast den bästa drinken behöver han inte blanda alls: ett stort glas iskallt källvatten.”

Evighetens rand

Evighetens rand är den storslagna finalen på Ken Folletts romantrilogi om fem familjers öden under 1900-talet. Berättelsen, som inleddes med Giganternas fall och Världens vinter, har nu nått fram till de dramatiska årtiondena mellan 1960 och 1989. Familjemedlemmarnas liv flätas samman mot en fond av sociala, politiska och ekonomiska omvälvningar: medborgarrättsrörelsen, Berlinmuren, kriget i Vietnam och Kubakrisen. Det är en tid av passion, revolution och politiskt spel – och av rock’n’roll.”

”I boken strövar vi fritt. Besöker många platser. Träffar intressanta människor. Gör nedslag i olika perioder av vår historia. Ständigt möts vi av överraskningar och vi inleder i 1800-talets Bjäre.”

Historien om Nisse Hellberg & Wilmer X

”Nisse Hellberg berättar här levande och ingående sin historia, från pojkrummet i Limhamn, via åren med Wilmer X, fram till dagens succéfyllda solokarriär och livet som tvåbarnspappa. Vägen har varit lång, händelserik och kantad av konflikter, intriger och tårar, men främst av en enastående framgång, massor av glädje, mustiga händelser samt en lång rad kritikerrosade låtar, plattor och spelningar.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s